Peuteropvang

Voor kinderen van 2 tot 4 jaar

De peuteropvang is één van de eerste stappen uit de eigen wereld van uw peuter. Kinderen van 2 tot 4 jaar kunnen iedere week bij ons terecht om onder deskundige begeleiding te spelen met hun leeftijdsgenootjes.

Veiligheid, vertrouwen en een royaal activiteitenaanbod. Dat is wat we kinderen van 2 tot 4 jaar bieden bij onze peuteropvang. Onze medewerkers hebben persoonlijke aandacht voor de kinderen en creëren een sfeer waarin zij spelenderwijs leren met elkaar om te gaan. Ons lokaal is, zowel binnen als buiten, ingericht met gevarieerd en uitdagend spel- en ontwikkelingsmateriaal. Zo wordt uw kind in een veilige, warme omgeving, zo goed mogelijk gestimuleerd in zijn of haar ontwikkeling. Op de peuteropvang leren de kinderen een aantal belangrijke vaardigheden zoals samenwerken met andere kinderen, op je beurt wachten en eerlijk delen. Deze vaardigheden versoepelen de overgang naar de basisschool.

Wij werken met een VVE-methode op onze kinderdagverblijven. Wanneer we in het gebouw van een basisschool zitten, werken we met de methode die het beste past bij de doorgaande leerlijn van die basisschool. Zo werken we in Zegge met Peuterplein. Deze methode sluit aan op het Kleuterplein dat de basisschool in de kleuterklassen gebruikt. Peuterplein, maar ook andere VVE gecertificeerde programma’s zoals Piramide, zijn educatieve methodes die spelen, werken en leren combineren. Op die manier stimuleren de methodes kinderen in hun ontwikkeling op de dagopvang. Het spreekt voor zich dat onze medewerkers zijn opgeleid en gecertificeerd om met de VVE-methodes te werken.

Janneke Veraart
Meewerkend leidinggevende
Beleidsmedewerker
VVE

Sonja de Ridder
Pedagogisch medewerker
VVE

Justyna Saczuk
Pedagogisch medewerker

Kelly Nugteren
Pedagogisch medewerker

Ilona de Jong
Pedagogisch medewerker

Samantha Bregonje
Pedagogisch medewerker