Waarom SKM?

WAAROM GASTOUDEROPVANG BIJ SKM?

Alleen gecertificeerde gastouders
SKM werkt uitsluitend met gediplomeerde gastouders die opgenomen zijn in het Landelijk Register Kinderopvang. Ouders zijn hiermee verzekerd van kwaliteit in de opvang van (inkomensafhankelijke) kinderopvangtoeslag.

Pedagogisch opgeleide bemiddelingsmedewerkers
Onze medewerkers zijn pedagogisch opgeleid en hebben jarenlange ervaring in de gastouderopvang. De vaste bemiddelingsmedewerker komt regelmatig bij de gastouder thuis, houdt de lijnen kort en de drempel laag. 

Veerkracht en daadkracht voorafgaand en gedurende de opvang
SKM werkt vanuit de overtuiging dat er meer nodig is dan alleen de wettelijke eisen. We leggen de lat hoog. We investeren in het persoonlijke contact met de ouders en gastouders die kunnen rekenen op zorgvuldige selectie en bemiddeling voorafgaand aan de opvang. Ook gedurende de opvang is persoonlijk contact met de gastouder en de ouder de basis van ons werk.

Cursussen en thema-avonden voor ouders en gastouders
Wij vinden het belangrijk om gastouders bijscholing te bieden in de vorm van trainingen, intervisie- en thema-avonden. Naast het opfrissen van kennis en het oefenen van vaardigheden, draagt ook het contact met collega-gastouders bij aan het ontwikkelen van een professionele beroepshouding. En dat komt de opvang en ontwikkeling van de kinderen ten goede. Bij een deel van de thema-avonden of workshops zijn ook ouders van harte welkom.

Pedagogisch ondersteuning
Naast onze professionele bemiddelingsmedewerkers  heeft SKM ook andere pedagogische professionals in huis om de bemiddelingsmedewerker en ouder(s) te kunnen ondersteunen. Zo zijn er een kindercoach, Remedial Teacher (RT) en Pedagogische Beleidsmedewerkers binnen SKM actief.

Plaatsen waar het gastouderbureau SKM actief is
SKM biedt haar diensten aan in de gemeenten; Roosendaal, Rucphen, Halderberge, Bergen op Zoom, Etten-Leur, Moerdijk en Breda .